Index Vakbarát Hírportál

Az új e-cigi felismeri, ha a használója kiskorú, és lezárja magát

2023. július 22., szombat 06:19

A Juul, az Egyesült Államokban tavaly betiltott e-cigaretta ismét az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság jóváhagyását kéri termékének új, frissített változatára.

Az új e-cigaretta olyan technológiával rendelkezik, amely korlátozza a kiskorúak hozzáférését a termék használatához. Az életkor ellenőrzését egy mobilalkalmazáson keresztül végzik majd el, és ha a felhasználóról kiderül, hogy kiskorú, a termék „lezárul”, tehát használhatatlanná válik.

A Juul nevű eszközt korábban már betiltották, mert az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) szerint nem volt elegendő információ a termék káros hatásairól.

Az Interesting Enginerring szerint az elektromos cigaretták különösen a tizenévesek körében népszerűek. Egy 2019-es felmérésre hivatkozva azt írják, hogy az Egyesült Államokban minden negyedik középiskolás használt e-cigarettát az elmúlt harminc napban.

A lap arra is emlékeztet, hogy a Juul korábban csődközeli állapotba került, miután kiderült, hogy termékei függőséget okoznak a kiskorúaknak. Emiatt 462 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie hat államnak és Washington DC-nek.

Rovatok