Index Vakbarát Hírportál

Sokba kerül a minőség, drasztikus lépésre szánta el magát a Spotify

2023. július 25., kedd 06:45

A legnépszerűbb zenei streamingszolgáltató, a Spotify közel egy évtized után emeli meg árait több mint 200 millió előfizetője számára. Az Egyesült Államokon kívül az áremelkedés Kanadára, az Egyesült Királyságra, Ausztráliára és további 49 másik országra is vonatkozik.

A Spotify hivatalosan hétfőn jelentette be, hogy megemeli árait prémium-előfizetői számára. Így az új tarifák megegyeznek majd vetélytársaiéval, vagyis az Apple és az Amazon Musickal – írja a BBC.

A vállalat ugyan 2021-ben már emelte az amerikai családi csomagok, valamint a brit Student, Duo és Family csomagok árait, de akkor az egyéni előfizetések összege nem változott.

Daniel Ek vezérigazgató szerint az áremelés jót fog tenni a cégnek, mert sok értéket nyújtanak ügyfeleik számára. Kijelentette:

Annak érdekében, hogy folyamatosan meg tudjunk újulni, a világ számos piacán megváltoztatjuk a Premium-árainkat. Ezek a frissítések segítenek nekünk abban, hogy továbbra is értéket nyújtsunk a rajongóknak és a művészeknek a platformunkon.

Természetesen a vállalat továbbra is fenntartja a szolgáltatás ingyenes használatát, melyek az eddig megszokott módon reklámokat is tartalmaznak.

Az Egyesült Államokban a következőképpen fognak változni az árak:

Az Egyesült Királyságban az eddigi árakhoz képes 1 angol fonttal emelkedik az összes csomag ára.

A Spotifynak jelenleg 515 millió aktív felhasználója van, közülük mintegy 40 százalék tényleges előfizető.

Rovatok