Index Vakbarát Hírportál

Mennyire bíznak az emberek egy nem ember által létrehozott termékben?

2023. július 30., vasárnap 12:14

A visszajelzések alapján bizalmat szavaztak a vásárlók az első, mesterséges intelligencia által létrehozott energiaitalnak. Az AI által szerkesztett dizájn és ízesítés bejött a fogyasztóknak: a Hell közlése szerint a boltosokat is meglepte az érdeklődés.

A mesterséges intelligencia viccet mesél, újságcikket ír, épületet tervez. Az emberek eddig csak a tévéből vagy a világhálóról értesültek a technológiai áttörés eredményeiről, valami azonban az elmúlt héten megváltozott: a mesterséges intelligencia alkotta termék bekerült a hazai háztartásokba. Ott van a hűtőszekrényben, az autók italtartójában, így most már valóban megfogható, ami eddig lehetetlennek tűnt.

A különleges, világszerte egyedülálló energiaital létrehozásának és piacra dobásának híre bejárta a világhálót, az emberek pedig bizalmat szavaztak a nem ember által létrehozott terméknek – közölte a Hell.

A magyar energiaital-gyártó, amely a mesterséges intelligencia segítségével hozta létre legújabb termékét „HELL A.I.” néven, a múlt héten elindította az ital disztribúcióját a hazai kereskedelemben.

A vállalat értékesítési és marketingigazgatója elmondta, hogy az első visszajelzések felülmúlják a várakozásokat.

Egyes kiskereskedelmi partnerek által tett kezdeti becslések szerint az értékesítési mutatóik az átlagosnál jóval magasabbak. Ezek pedig a nagykereskedelmi igényeket is elkezdték katalizálni. A mesterséges intelligencia tehát már tényleg a spájzban van

– nyilatkozta Galántai György, a Hell értékesítési és marketingigazgatója.

Mint arról az Index is beszámolt, a Hell Energy megbízta az A.I.-t egy új, a számára tökéletes energiaital kifejlesztésével, és a mesterséges intelligencia a világhálón fellelhető, hihetetlenül nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. A receptből termék lett, amely mára a boltok polcain sorakozik.

Rovatok