Index Vakbarát Hírportál

Elérhetetlenné vált a ferencvárosi Fidesz oldala a Facebookon

2023. augusztus 2., szerda 10:12

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP, a kormánypártok ferencvárosi képviselője a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a Facebook üzemeltetői eltávolították a nagyobbik kormánypárt ferencvárosi oldalát a platformról.

A bejegyzésből nem derül ki, hogy a Facebook pontosan mit sérelmezett, Gyurákovics Andrea mindenesetre azt írta: „Hiába próbálkoznak, mi akkor sem adjuk fel!”

A képviselő szerint a Facebook „cenzúra ügyosztályán” már elindult a 2024-es választási kampány. „Vajon kinek állhatott ez érdekében?” – tette fel a kérdést a politikus.

A Facebook korábban azt kommunikálta, hogy azokat a fiókokat tiltja le, amelyekről feltételezhető, hogy nem felelnek meg az általuk meghatározott felhasználási feltételeinek.

Kőbe vésték, miért járhat tiltás

A Súgóközpontban találhatunk egy leírást arra vonatkozóan, hogy milyen esetekben alkalmazhatják a platform üzemeltetői a tiltást. Ezek a következők:

A tiltásoknál sokszor hivatkozott közösségi alapelvek szerteágazó dokumentum, érinti többek között az erőszakot, az uszítást, a veszélyes személyeket és szervezeteket, a csalást és félrevezetést, a gyermekvédelmet, a szexuális kizsákmányolást, a megfélemlítést és zaklatást, a magánélethez fűződő jogokat, a meztelenséget, az álhíreket, valamint a szellemi tulajdon védelmét. Itt könnyen átlátható verzióban olvasható.

Rovatok