Index Vakbarát Hírportál

Holokausztmúzeumot hoznak létre a népszerű videójátékban

2023. augusztus 5., szombat 16:51

Holokausztról szóló kiállítás nyílik a Fortnite videójáték legújabb kiadásában. Az alkotók oktatási céllal készítették el a virtuális teret, mivel az amerikaik többsége még múzeumban sem járt. Emellett az online térben is egyre több a holokauszttagadó.

Sokakat meglepetésként érhet, hogy holokausztmúzeum jelenik meg a Fortnite videójáték világában – írja a Euronews.

Mint írták, az Epic Games által fejlesztett Fortnite lövöldözős túlélőjátékként indult, viszont mára egy testreszabható virtuális világgá alakult át, pont úgy, mint a Minecraft vagy a Terraria.

A játék legújabb kiadásában megjelenő holokausztmúzeumot Luc Bernard brit videójáték-tervező készítette el. A fejlesztéssel ez lett az első, holokausztról szóló videójáték. Bernard számára az is motivációt jelentett, hogy javítsa a holokausztról szóló oktatást.

Az amerikaiak 80 százaléka nem járt még múzeumban

– mondta a videójáték-tervező.

Hozzátette, fontos, hogy a következő generációnak is megmagyarázzák a borzalmakat, mivel egyre aggasztóbb az a tendencia, hogy a fiatal játékosok elnézik a holokauszt tagadását.

Emellett egy korábbi, antiszemitizmussal kapcsolatos vizsgálatban megállapították, hogy a közösségimédia-platformokat és online játékközösségeket is sűrűn használják az összeesküvések terjesztésére. 

A Fortnite-ban megjelenő interaktív kiállítást a saját karakterükkel járhatják körbe a felhasználók. 

Rovatok