Index Vakbarát Hírportál

Ne lepődjön meg, eltűnik egy fontos funkció a Facebook Messengerből

2023. augusztus 9., szerda 17:01

Szeptember végétől megszűnik az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége a Messenger alkalmazásban – közölte nemrég a Facebook.

Az erről szóló tájékoztatás a Facebook Súgóközponjában jelent meg a minap. Azt írták, hogy a funkció szeptember 28-án tűnik el, miután a felhasználók frissítik a Messenger alkalmazást.

Ha a Messengert használod alapértelmezett SMS-alkalmazásként az androidos eszközödön, fontos tudnod, hogy az alkalmazás 2023. szeptember 28. utáni frissítését követően nem tudsz a Messenger használatával SMS-üzeneteket küldeni vagy fogadni mobilhálózaton keresztül

– írták. 

A közleményben hozzátették azt is, ha a felhasználóknak eddig a Messenger volt az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásuk a telefonon, akkor újat kell választaniuk, és abban az alkalmazásban férhetnek hozzá a korábbi üzeneteikhez is. 

„Ha nem választasz magadnak új alapértelmezett üzenetküldő alkalmazást, az SMS-üzeneteid automatikusan a telefonod alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásába, például az Android Messages alkalmazásba kerülnek át” – írták, hozzátéve, hogy az alapértelmezett SMS-alkalmazások működéséről a Google Súgóközpontban találhatnak további információkat a felhasználók.

Nemrég kiderült, hogy az üzenetküldő alkalmazásokkal kapcsolatban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis egy új kémprogram pont ezeken keresztül próbálja ellopni a felhasználók adatait.

Rovatok