Index Vakbarát Hírportál

A Disney+ lekoppintja a Netflixet, de ennek nem örülhetünk

2023. augusztus 11., péntek 14:27

A Disney+ azt tervezi, hogy visszaszorítja a jelszómegosztást, lemásolva a Netflix év eleji népszerűtlen lépését. A vállalat vezetője szerint ez segíthet a cég növekedésében.

A Netflix májusban jelentette be, 103 országban értesítette a felhasználóit arról, hogy szigorítja a jelszómegosztás lehetőségét. Tavaly a vállalat először veszített előfizetőiből. Azóta ismét elkezdte visszaszerezni a felhasználókat. Ezt az év elején jelentették be annak ellenére, hogy visszaszorítják a jelszómegosztást.

Bob Iger a Disney+ vezérigazgatója pedig most a vállalat harmadik negyedéves eredménybeszámolóján elárulta, hogy a Disney „aktívan vizsgálja a fiókmegosztás kezelésének lehetőségeit” – közölte a Mashable.

Iger megjegyezte, hogy ez a kérdés valódi prioritás a Disney számára, és kijelentette, hogy ezek az intézkedések valószínűleg technikai megoldásokat tartalmaznak majd a Disney+ általános szerződési feltételeinek frissítése mellett.

Úgy gondolja, ez segíthet a cégnek a növekedésben, de nem világos, hogy Iger szerint pontosan mennyivel kell növekednie a Disney-nek, ugyanis a vállalat már most is több, mint tekintélyes méretű. 

A Walt Disney Companyt jelenleg valamivel kevesebb, mint 160 milliárd dollárra értékelik, míg a vállalat 22,3 milliárd dolláros bevételről számolt be. Ez négyszázalékos bevételnövekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, és több, mint Guinea teljes GDP-je.

Rovatok