Index Vakbarát Hírportál

Dallasban drónok szállítják ki a bevásárlást

2023. augusztus 25., péntek 14:12

A hét hat napján napközben önállóan szállítanak a gépek az amerikai nagyvárosban.

A Walmart áruházlánc és a Wing drónüzemeltető közös bejelentése szerint a jövőben Dallas és Fort Worth lakói légi úton rendelhetnek otthonukhoz gyorsételeket, zöldségeket, alapvető háztartási cikkeket és gyógyszereket.

A Wing a Google anyacége, az Alphabet vállalkozása 2014-ben végzett először kézbesítést drónokkal. A blogjukon közzétett bejelentésben kiemelték, hogy eszközeik ma már önállóan repülnek, az emberi kezelők a központban egyszerre több gép tevékenységét figyelik. A Wing volt az első drónoperátor, amely működési engedélyt kapott az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóságtól, azóta 50 ezer rendelést szállítottak ki.

A drónok a Egyesült Államok legnagyobb bolthálózatának számító Walmart termékeit mintegy tíz kilométeres körzetben tudják majd kiszállítani délelőtt 10:30-tól délután 6:30-ig. A szolgáltatás – szerda kivételével – a hét 6 napján vehető igénybe.

A cég a közleményében arra is kitért, hogy a gépeik mintegy 100 km/órás sebességgel repülnek, és a rendelt árut fél órán belül kiszállítják, a megrendelőhöz sértetlenül érkezik meg a mélyalmos tojás is. 

(Wing Blog)

Rovatok