Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas dobást tesztel a YouTube: már dúdolás alapján is felismerhetnek egy számot

2023. augusztus 26., szombat 09:22

Az elmúlt hónapban a YouTube számos új frissítést és funkciót adott ki, hogy megújítsa platformját. Most egy nagyon fontos új funkciót tesztel, hogy javítsa a zenehallgatási és videónézési élményt a platformon.

Nemrég a YouTube megosztotta, hogy több dalkeresési lehetőséget is tesztel Androidon, ezek közül az egyik egy olyan metódus, amiben a dúdolást az algoritmus felismeri, és a hanghoz hangzásban a legközelebb álló videóhoz irányítja – írja a zdnet.com.

A Shazamhoz hasonló funkció azért lehet egyedi, mert míg a Shazam leginkább csak az eredeti számokat ismeri fel, vagy azt, ha valaki pontosan énekel egy szöveget, azzal szemben a YouTube számára egy kis dúdolás is elég lehet, 

és a FELHASZNÁLÓKNAK ELÉG lesz CSUPÁN HÁROM MÁSODPERCIG DÚDOLNIuk.

Amint a YouTube megtalálja a dalt, a platform átirányítja a felhasználókat a megfelelő videókra, beleértve a hivatalos zenei tartalmakat és a felhasználók által készített videókat vagy a dalt tartalmazó rövidfilmeket is. 

A YouTube legújabb kísérlete valószínűleg ismerősen hangzik néhány felhasználó számára. 2020-ban a YouTube anyavállalata, a Google először a Google alkalmazásban, a Google Search widgetben és a Google Assistantban vezette be ezt a képességet, amelynek segítségével a felhasználók a mikrofonba dúdolva, fütyörészve vagy énekelve kitalálhattak egy dalt.

A fő különbség azonban, úgy tűnik, hogy a Google funkciója megköveteli a felhasználóktól, hogy 1015 másodpercig dúdoljanak a dal azonosításához – emlékeztetett a Techcrunch.

Rovatok