Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg információ érkezett az új iPadről

2023. augusztus 28., hétfő 14:47

Még vékonyabb keret, OLED-kijelző, újratervezett készülékház és kiegészítők – ezekkel kecsegtet majd a legfrissebb információk szerint a következő iPad Pro, amely 2018 óta a legnagyobb frissítés lehet.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, nagyon úgy tűnik, hogy az Apple nemcsak az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeken tervezi csökkenteni a kijelzőt körülvevő keretek méretét, hanem a jövőbeli iPad modelleken is.

A vékonyabb kereteket – és végső soron az Apple hosszú távú álmát: egy valóban keret nélküli készüléket – a LIPO-technológia segítségével lehet megvalósítani, melyről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. Most azonban kiderült, hogy nem csak ennyivel fog büszkélkedni a következő iPad Pro.

Mindent újraterveznek

Mark Gurman, az egyik legmegbízhatóbb Apple-szakértő úgy véli, az Apple-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy fellendítsék a tabletpiacot, melyet egy új iPad Próval könnyen el is érhetnek – már amennyiben tényleg nagyot újítanak, a készülék ugyanis igazán 2018-ban frissült utoljára – írja az Apple Insider.

Gurman szerint a J717, J718, J720 és J721 kódnevű modellek lesznek az elsők, amelyek a mini LED-es háttérvilágítási rendszerek helyett már OLED-kijelzőket használnak majd. Ezek mellett az Apple változtathat a kínált méreteken is, a 11 hüvelykes mellé egy 13 hüvelykes modell is érkezhet, a legnagyobb modellben használt, alig kisebb, 12,9 hüvelykes méret helyett.

Egy másik változás az iPad Pro esetében az egyik legfontosabb tartozékot érinti majd. A 2020-ban megjelent Magic Keyboard a jelek szerint megújul, sokkal nagyobb trackpadet fog kapni, hogy jobban hasonlítson egy laptopra.

Egy kicsit még várni kell

A szakértők információi szerint az Apple nem valószínű, hogy a hamarosan esedékes őszi eseményén mutatja be a jelentősen felfrissített iPad Pro termékcsaládot – a következő hónapban inkább az iPhone-okra és az Apple Watchokra fog koncentrálni a vállalat.

Ezért leghamarabb valamikor 2024 tavaszán vagy nyár elején jelenhet meg az új termékcsalád, aminek lelke már az Apple M3-as chipje lesz.

Rovatok