Index Vakbarát Hírportál

Adatszivárgás történt a Sydney-i Egyetemen

2023. szeptember 5., kedd 16:01

A Sydney-i Egyetem bejelentette, hogy egy harmadik fél szolgáltatásánál történt jogsértés miatt a közelmúltban jelentkezett és beiratkozott nemzetközi hallgatók személyes adatai nyilvánosságra kerültek.

A Sydney-i Egyetem 1850-ben kezdte meg működését, és közel 70 ezer hallgatót, valamint mintegy 8500 tudományos és adminisztratív dolgozót foglalkoztat. Ausztrália egyik legfontosabb oktatási intézményének számít.

Most bejelentették, hogy közelmúltban beiratkozott nemzetközi hallgatók személyes adatai nyilvánosságra kerültek – írja a Bleeping Computer.

Az egyetem az adatvédelmi incidensről szóló közleményében azt írta, hogy az esetnek korlátozott hatása volt, és az előzetes vizsgálat nem talált bizonyítékot arra, hogy a helyi diákok, alkalmazottak vagy öregdiákok érintettek lennének.

A probléma egyetlen platformra korlátozódott, és nem volt hatással az egyetem más rendszereire. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy személyes adatokkal visszaéltek volna

– olvasható a közleményben.

Az egyetem szerint az érintettekkel felveszik a kapcsolatot, és megadják a szükséges támogatást is a kitettség kockázatának mérsékléséhez. A támadó által elért adatokkal kapcsolatban pedig azt nyilatkozták, hogy ennek megállapítása még folyamatban van.

A nyilvános közzététel nem tisztázza, hogy mikor történt a jogsértés, vagy hogy milyen harmadik fél szolgáltatását hackelték meg.

A hét elején a Michigani Egyetem bejelentette, hogy le kellett állítani a működés szempontjából kritikus rendszereit egy súlyos kiberbiztonsági incidens miatt, júniusban pedig a Manchesteri Egyetemen történt adatszivárgás, amelynek során hackerek meghatározatlan mennyiségű adatot loptak el a hálózatáról.

Rovatok