Index Vakbarát Hírportál

Megújul és teljesen új külsőt kap a Google Chrome

2023. szeptember 8., péntek 14:50

Szeptemberben ünnepli 15 éves születésnapján a Chrome-böngésző, ennek apropóján a Google bejelentette, hogy alkalmazásuk Mac, Windows, Linux és ChromeOS alatt is meg fogja kapni a Material You névre keresztelt dizájnt.

Hamarosan teljesen meg fog újulni a világ legnépszerűbb böngészője, a Goolge Chrome, mely a közeljövőben már a Material You nevű dizájnt fogja használni.

Az ikonokat felfrissítették, hogy olvashatóbbak legyenek, illetve azok mostantól a hárompontos túlfolyómenüben is megjelennek, hogy könnyebb legyen megtalálni a legfontosabb beállításokat. A Google ezen felül átrendezte a menüpontok egy részét, hogy felépítésük logikusabb legyen, valamint az aktuálisan bejelentkeztetett Google-fiók is egy újradolgozott, különálló almenüt kapott.

A címsoron a mostanra széles körű HTTPS-integrálásra való tekintettel már nem találjuk meg a szokásos kis lakatikont, helyette más webhelybeállításokat érhetünk el az oda kerülő gombra kattintva, írja a 9to5Google.

Színesebb, mint valaha

Akik androidos mobilt használnak, bizonyára találkoztak már a Google-féle Material You-val, minek lényege, hogy a felhasználók egy minél színesebb és folyamatosan adaptálódó felületet lássanak – ezt kapta meg az új Chrome is. Az új színpalettákat a böngésző jobb alsó sarkában a Testreszabás gombra kattintva próbálhatja ki.

Azt, hogy az új frissítés mikor élesedik minden felhasználó számára, egyelőre még nem tudni – jelenleg csak a bétatesztelők férnek hozzá az új böngészőhöz, az ugyanis még fejlesztés alatt áll. A Google elmondása szerint azonban nem kell annyira sokat várni, meglátásuk szerint heteken belül élesíthetik az új verziót.

Rovatok