Index Vakbarát Hírportál

Fiatalkorú magyar zsenik hoztak haza érmeket a nemzetközi robotikai versenyről

2023. szeptember 27., szerda 20:44

Múlt hétvégén zajlott le a Dániában megrendezett WRO Friendship Invitational Tournament nevű nemzetközi robotikai és programozási verseny, melyen kimagasló teljesítménnyel szerepeltek a magyar fiatalok.

A versenyen két ezüstérmet hoztak el a magyar résztvevők a Future Innovators (A Jövő Újítói) kategóriában. Az Edutus Egyetem kötelékébe tartozó Kelet-Közép Európai Hálózat így összesen három ezüstéremmel és egy bronzéremmel zárta a megmérettetést.

A WRO Friendship Invitational Tournament idén Dánia harmadik legnagyobb városában, Odenseben került megrendezésre szeptember 21 és 24 között.

Ez a verseny a fiatal, műszaki és informatikai ismeretek iránt fogékony tehetségeknek kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi környezetben mérjék össze tudásukat, és bemutassák kreativitásukat, innovációs ötleteiket

– írja a versenyről az Edutus.

A versenyen 5 és 18 év közötti résztvevők életkoruk szerint differenciálva alkottak csapatokat, amelyek két kategóriában (RoboMission és Future Innovators) mérték össze tudásukat. A nemzetközi robotikai és programozási versenyen Magyarországot az Edutus Egyetem támogatásával kilenc csapat képviselte, a versenyen összesen 200 csapat vett részt.

Rovatok