Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk nagy újítást vezetett be az X-en, de sokan idegesítőnek tartják

2023. október 5., csütörtök 12:45

Többé nem jelenik meg a cikkek címe az X hírfolyamán, ha iOS-rendszerről látogat valaki az oldalra. Elon Musk, a tulajdonos büszkén jelentette be újítását, amelyet a felhasználók idegesítőnek és bosszantónak tartanak.

Mint írtuk, Elon Musk számos újítást vezetett be az X közösségi platformon, miután tavaly októberben megvásárolta az akkor még Twitter néven futó céget.

A milliárdos vállalkozó célja az volt, hogy nyereségessé tegye az oldalt, ezért elbocsátott hatezer alkalmazottat, és minden potenciálisan pénzzé tehető alkalmazást fizetőssé alakított át. A változtatások botrányok sorával jártak, a felhasználók és a hirdetők egy része ott is hagyta a platformot.

Elon Musk azonban nem állt le, nemrég azt is belebegtette, hogy minden felhasználónak fizetőssé tenné az általa átnevezett X-et, most pedig közölte, hogy 

az IOS operációs rendszerről bejelentkező felhasználók nem láthatják a bejegyzésekhez tartozó címet, csupán az oldalhoz vezető link jelenik meg számukra.

Musk mindezt azzal indokolta, hogy szerinte így az oldal sokkal jobban néz ki. A felhasználók azonban sorban jelezték, hogy idegesítőnek, célszerűtlennek tartják az újítást, és szerintük ez csak Musk újabb agymenése.

A The Verge szerint a változtatást már augusztusban bejelentették, Elon Musk pedig megerősítette, hogy az átállás ötlete „közvetlenül tőle származik ”, és az „nagymértékben javítja az esztétikumot”. Hozzátette, később az androidos eszközökön is bevezetheti az újítást.

„Nincs Android-eszközöm, amellyel tesztelhetném a megjelenítést, de ha a változás ott még nem jelent meg, akkor azt hiszem, ez csak idő kérdése” – mondta Musk. 

Rovatok