Index Vakbarát Hírportál

Strasbourg helyett tévedésből Disneylandbe ment több száz európai parlamenti képviselő

2023. október 16., hétfő 14:33

Váratlanul a párizsi Disneylandben kötött ki egy vonatnyi európai parlamenti képviselő Strasbourg helyett: nem bosszankodtak azonban, megpróbálták viccesen felfogni a szituációt.

Egy váratlan vasúti jelzőhiba miatt Strasbourg helyett a párizsi Disneylandbe futott be egy vonat, több száz európai parlamenti képviselővel és hivatalnokkal a fedélzetén – jelezte a Politico.

Az eset pikantériája, hogy az intézményt így is sokan „Miki egér parlamentnek” hívják, mivel hónapról-hónapra a brüsszeli testület csoportosan Strasbourgba igyekszik Brüsszelből. Az „utazó cirkusz” ezúttal a Charles de Gaulle repülőteret elhagyva elvétett egy kanyart. 

A képviselők megpróbálták poénra venni az útvonaltévesztést, Samira Rafaela holland EP-képviselő X-en (korábban Twitter) közzétett egy vidám limonádészürcsölős bejegyzést Mohammed Chahim európai parlamenti képviselőtársával a vonat büfékocsijából, amelyhez azt írta: „Disneyland-csapat”

EGY MÁSIK EP-KÉPVISELŐ IS POZITÍVAN FOGTA FEL A KITÉRŐT: ÚGY FOGALMAZOTT, HOGY ÖRÜL AZ IRÁNYVÁLTÁSNAK, MIVEL EZ AZT JELENTI, HOGY ELŐRE NÉZ.

Emmanuel Foulon is lecsapta a labdát, ő azzal viccelődött, hogy a Parlamentnek most át kell vennie Disney hívószavait, nevezetesen: „Ahol az álmok valóra válnak”.

Rovatok