Index Vakbarát Hírportál

Mégsem vezetné ki Európából az X-et Elon Musk?

2023. október 19., csütörtök 14:56

Elon Musk, az X nevű közösségi oldal tulajdonosa azt fontolgatja, hogy a korábban Twitter néven futó szolgáltatást teljes egészében kivonja Európából, válaszul a régióban bevezetett új internetes platformszabályozásra.

Egy a vállalatot belülről ismerő személy szerint Elon Musk egyre frusztráltabb amiatt, hogy platformjának meg kell felelnie a digitális szolgáltatásokról szóló törvénynek, derült ki az Insider cikkéből.

A lap szerint a milliárdos arról folytatott a napokban tárgyalásokat, hogy az X uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása helyett

egyszerűen csak kivezetnék az alkalmazást a régióból, és blokkolnák az EU-ban élő felhasználók hozzáférését.

Mindez egyébként nem lenne váratlan húzás – hasonlóan járt el Mark Zuckerberg is a néhány hónappal ezelőtt elinduló Threads kapcsán is, ami továbbra sem érhető el az unión belül.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság által elfogadott DSA augusztusban lépett hatályba, és megköveteli, hogy az X-hez hasonló nagy online platformok hatékony és átlátható rendszerekkel rendelkezzenek a hamis, félrevezető és káros információk moderálására és eltávolítására.

Mivel az Izrael és a Hamász között dúló háborúval kapcsolatos félretájékoztatási hullám rendkívül gyorsan terjedt az X-en, a platform valószínűleg máris megsértette a DSA-t.

Frissítés

Elon Musk az X vezetője egy bejegyzésben reagált a hírre. Ebből arra lehet következtetni, hogy nem vezeti ki az X-et Musk, bár ezt nem jelentette ki posztjában.

Egy újabb teljesen hamis Business Insider. Ők nem egy valódi kiadvány

– fogalmazta meg éles kritikáját a techguru.

Rovatok