Index Vakbarát Hírportál

Árat emel a Netflix

2023. október 19., csütörtök 11:38

Kicsivel több mint egy év után ismét megemeli külföldön szolgáltatásainak árát a Netflix. A korábbi 20 dolláros Premium csomag mostantól 23 dollárba kerül, míg az eddig 10 dolláros Basic csomagért 12 dollárt kér el a következő hónaptól a vállalat.

Újfent árat emel a Netflix. A streamingszolgáltató a harmadik negyedéves eredményeinek részeként jelentette be, hogy október közepétől kezdve a havi 9,99 dolláros Basic csomagot használóknak már 11,99 dollárt, míg az eddig 19,99 dolláros Premiumért már 22,99 dollárt kell fizetni a felhasználóknak. A Netflix 6,99 dolláros, reklámokkal támogatott csomagja és a 15,49 dolláros Standard előfizetési szintje változatlan maradt, írja a The Verge.

A Netflix legutóbb 2022 januárjában emelte árait az Egyesült Államokban, a mostani változás azonban európai országokra is kiterjed – az Egyesült Királyságban a Basic és a Premium csomag 7,99, illetve 17,99 fontba kerül mostantól, míg a franciaországi ügyfelek számára a Basic csomag ára 10,99 euróra, a Premium csomagé pedig 19,99 euróra emelkedik.

Ahogy több értéket nyújtunk felhasználóinknak, úgy idővel kicsit többet kérünk tőlük. Ettől függetlenül indulóárunk rendkívül versenyképes más streamingszolgáltatókkal szemben, és az USA-ban például havi 6,99 dollárral jóval kevesebb, mint egy mozijegy átlagos ára

– fogalmazott a Netflix a részvényeseknek kiküldött közleményében az áremelést illetően.

Folyamatos drágulás

Az elmúlt egy évben a főbb reklámmentes streamingszolgáltatások ára körülbelül 25 százalékkal emelkedett, mivel a szórakoztatóipari vállalatok igyekeznek nyereségessé tenni streamingplatformjaikat. Az árérzékeny ügyfeleket arra ösztönzik, hogy átálljanak az olcsóbb és jövedelmezőbb reklámtámogatású szolgáltatásaikra.

A hónap elején a Warner Bros. Discovery közölte, hogy a Discovery+ streamingszolgáltatás reklámmentes változatának havi ára 6,99 dollárról 8,99 dollárra emelkedik, míg a reklámokkal támogatott platform ára változatlanul havi 4,99 dollár marad.

A streamingszolgáltatók jelenleg arra fókuszálnak, hogyan hozhatnak létre új árakat az exkluzív műsorok, például az élő sportműsorok esetében anélkül, hogy ezzel megkockáztatnák azt, hogy elriasszák a felhasználókat az alapkínálattól. A Disney+ és a Max például azt tervezi, hogy élő sportadást kínáló részt is beemel a kínálatába.

Rovatok