Index Vakbarát Hírportál

Örömteli hírek érkeztek a Spotifytól

2023. október 30., hétfő 05:47

Ahogy közeleg az év vége, úgy nő a Spotify legelszántabb felhasználóiban is a szorongás, hogy az év végi Wrapped-listájuk a lehető legtökéletesebb legyen.

Napokon belül véget ér az október, ami egyet jelent azzal is, hogy a Spotify leállítja a 2023-as évre vonatkozó adatrögzítéseit – a novemberben és decemberben hallgatott zenék már nem kerülnek bele az idei Wrapped összeállításba; legalábbis ezt hihetnénk az előző évek trendjei alapján.

Aki nem ismerné, a legnépszerűbb zenestreaming-alkalmazás minden évben személyre szóló összeállítást készít arról, hogy az adott felhasználó mely dalokat, előadókat, albumokat és podcasteket hallgatta a legtöbbet, ez a Spotify Wrapped.

néha azonban elég nagy meglepetések érik a felhasználókat, például olyan dalok kerülnek bele a válogatásba, amit nem szívesen vállalnak fel.

Ezt elkerülvén néhány nappal ezelőtt az egyik legkövetettebb popkulturális hírekkel foglalkozó X-oldal, a Pop Base arra hívta fel a követőik figyelmét, hogy amennyiben szeretnék, hogy tényleg csak olyan dalok kerüljenek az összeállításba, amit szeretnek, jobb lesz, ha minél hamarabb elkezdik őket hallgatni, napokon belül ugyanis leáll a lejátszások számolása.

A Spotify azonban közbeszólt, egyik X-posztjukban ugyanis megnyugtattak mindenkit: az október 31-e utáni lejátszásokat is figyelembe fogják még venni, azt azonban már nem osztották meg, hogy ezúttal hol húzták meg a vonalat.

Rovatok