Index Vakbarát Hírportál

Kórházba került az Apple társalapítója

2023. november 9., csütörtök 10:55

Steve Wozniak, az Apple társalapítója a jelentések szerint egy mexikói kórházban van, ahova egy mexikóvárosi konferenciáról szállították – egész pontosan a World Buisness Forum (WBF) eseményéről.

A WBF forrása szerint Wozniak szerda délután ájult el a konferencián, azonnal kórházba szállították. 

Steve Wozniak egy igazi szilícium-völgyi veteránnak számít, ugyanis ő alapította Steve Jobs mellett az Apple-t még 1976-ban, és együtt alkották meg a márka első számítógépét is. Az Apple mára a világ legértékesebb vállalatává nőtte ki magát – írja a BBC.

A férfi még Elon Muskkal is szembeszállt és levélben szólította fel a milliárdost még márciusban, hogy szüneteltesse a legerősebb mesterségesintelligencia- (AI) modellek fejlesztését. Úgy vélekedett,

a mesterséges intelligencia olyannyira okos, hogy félő, a rosszindulatú felhasználók könnyen a visszájára fordíthatják annak előnyeit.

Kijelentette, az AI szigorú szabályozását követeli, hogy a technológiát „ne szennyezzék be a csalók”. Hozzátette, véleménye szerint ebben az iparágban már leginkább a pénzé a főszerep, amit nagyon elkeserítőnek nevezett.

Rovatok