Index Vakbarát Hírportál

A megszűnés szélére került az ikonikus blog, a Tumblr

2023. november 10., péntek 18:15

Jelentős leépítés zajlik a Tumblrnél, a munkatársak jelentős részét ugyanis más projektekre helyezik át, ez pedig nem kecsegtet sok jóval az egykor szebb napokat is látott blog jövőjét illetően.

Sokak számára meghatározó volt a 2010-es években a Tumblr nevezetű mikroblog, ami manapság már csak egykori önmaga árnyéka. A platform kedvelői számára aggasztó hírek érkeztek, ugyanis a WordPress blogrendszert fejlesztő Automatic körlevélben tudatta, hogy minimálisra csökkentik a Tumblrrel foglalkozó munkatársak számát, akik más projektekben juthatnak szerephez a jövőben – számolt be az engadget.com.

Eljutottunk arra a pontra a Tumblr 2019-es felvásárlása óta, hogy beismerjük, nem a várt eredményeket hoztuk erőfeszítéseinkhez képest

– idézi a portál a körlevél tartalmának egy rövid részletét.

David Karp és Marco Arment, a platform két vezető fejlesztője 2007-ben alapította meg a Tumblrt. Rövid idő alatt közel 75 ezer blogger állt át erre a felületre, majd a szolgáltatást nem sokkal később már 3 millió felhasználó vette igénybe. 2011 tavaszán az oldalon több mint 4,5 milliárd bejegyzést és 16,5 millió felhasználót lehetett megtalálni. 

2013 májusán a Yahoo! 1,1 milliárd dollárért vásárolta meg a Tumblrt. David Karp, aki a felvásárlást követően is maradt az első számú vezető, bejelentette, hogy sem a célokat, sem a csapatot tekintve nem lesz változás, minden marad a régiben. Az Automatic 2019-ben vásárolta meg a felületet, de csodát a jelek szerint ők sem tudtak tenni, a Tumblr az évek alatt sorra vesztette el felhasználóit.

Rovatok