Index Vakbarát Hírportál

Egy hatszáz kilós elefántfóka miatt nem tudott munkába menni egy tasmaniai nő

2023. november 15., szerda 11:56

Nem tudott időben munkába indulni egy tasmaniai nő kedden, mert egy 600 kilós fóka szunyókált az autója előtt. A helyiek által csak Neilként emlegetett elefántfóka gyakran merészkedik távol a strandoktól.

A tasmaniai Amber Harris reggel 6 óra 20 perckor olyan hangokra ébredt, amelyekből azt gondolta, hogy valaki éppen megpróbálja feltörni az autóját. Az ablakon kinézve azonban megkönnyebbülve azt látta, hogy a helyiek által Neilként emlegetett 600 kilós elefántfóka bóklászott a kocsija körül.

A The Guardian beszámolója szerint a tengeri emlős miután megvizsgálta a ház teraszát, és megpróbált bemenni a bejárati ajtón, a garázsban is körülnézett. Majd a nő autója elé telepedett le, ahol aztán elszunyókált.

Harris nem tudta, mit csináljon a fókával, ezért felhívta a főnökét, és szólt, hogy nem fog tudni időben beérni a munkahelyére.

Egy tengervédelmi szakértő elmondta a nőnek, hogy Neil – akinek még saját Instagram-oldala is van – akár három-négy hétig is szárazföldön maradhat, de időben magától el fogja hagyni az udvarát. Harris pont a stranddal szemben lakik, a hatszáz kilós fóka tehát egészen a tengertől ment fel a nő házáig.

Rovatok