Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megérkezik az új, mesterséges intelligenciával felturbózott Google

2023. november 16., csütörtök 16:52

Megváltozik a Google keresőmotor, az új, mesterséges intelligenciával ellátott verzió hamarosan Magyarországra is megérkezhet. A vállalat eddig már több mint 120 országban tette elérhetővé legmodernebb változatát.

A Google több újítást is beharangozott a májusi I/O fejlesztői konferenciáján. A cég keresési generatív élmény (Search Generative Experience – SGE) néven vezette be legújabb, mesterséges intelligenciával ellátott verzióját – írja a hvg.hu

A vállalat közölte, az újítással a Google-keresések egyszerűbbé, átláthatóbbá és szórakoztatóbbá válnak. Hozzátették:

a mesterséges intelligencia segítségével a felhasználók jóval gyorsabban megtalálják majd az általuk keresett információkat.

A cég tájékoztatása alapján az újítások közé tartozik majd az is, hogy miután a Google keresője megmutatta az adott keresőszóra adott találatokat, lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy külön kialakított keresőmezőben további kérdéseket tegyenek fel azokkal kapcsolatban.

A keresőmotor pedig azonnal választ is ad az újabb kérdésre. A cég hangsúlyozta, ezt a funkciót egyelőre csak az amerikai felhasználóknak teszik elérhetővé. Hozzátették, 

a Google a szövegek fordításában is nagyobb segítséget nyújt majd,

ugyanis ha egy szónak több jelentése is van, akkor azt a rendszer jelezni fogja, a felhasználók pedig kiválaszthatják a kontextusba illő változatot. Ez a funkció eleinte csak az angol–spanyol fordításoknál lesz elérhető, és szintén csak az Egyesült Államokban.

A Google egyelőre nem közölte, hogy Magyarországon mikor lesznek elérhetőek az újítások.

Rovatok