Index Vakbarát Hírportál

Ismét a csúcsra került a Nokia

2023. november 24., péntek 16:19

Ismét piacvezető helyre került a Nokia, igaz, nem az okostelefonok, hanem a nyomógombosok világában; itt azonban hatalmas piaci részesedést sikerült bezsákolniuk 2023-ban.

Váratlan hírt közölt novemberben a Nokia márkajelzésű telefonokat tervező finn székhelyű HMD Global, a vállalat ugyanis azt állítja, hogy 2023 harmadik negyedévében piacvezető mobilgyártókká váltak, legalábbis a nyomógombos telefonok piacán.

A jelentés szerint a HMD Global piaci részesedése 30,7 százalék lett, az eladott készülékek száma alapján pedig 22,4, ami jelentős növekedésnek számít az előző negyedévhez képest. Az elemzés részletes bontását ugyan sem a HMD, sem az IDC nem osztotta meg, azt tudni lehet, hogy a vállalat négy kulcsfontosságú tényezőnek tulajdonította sikerét.

Először is annak, hogy integrálták a telefonjaikba az egységes fizetési felületet (UPI), amely biztonságos digitális tranzakciókat tesz lehetővé. Emellett a HMD új dizájnnal és élénk színekkel frissítette népszerű modelljeit, ide tartozik a Nokia 105 2022, a Nokia 110, a Nokia 110 4G, a Nokia XpressAudio és a Nokia 2660 Flip.

A HMD Global szóvivője kijelentette, hogy a vállalat ezekre az eredményekre kíván építeni a jövőben is és meg kívánja őrizni vezető pozícióját a nyomógombos, vagy ha úgy tetszik, retro telefonok piacán.

Rovatok