Index Vakbarát Hírportál

Átadták a Junior Prima Díjakat a fiatal magyar tudósoknak

2023. november 27., hétfő 15:37

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében – tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn az MTI-t.

A 17. alkalommal megítélt elismeréseket a díjazottak Erdei Annától, az MTA főtitkár-helyettesétől, Zátrok Ildikótól, az MFB vezérigazgató-helyettesétől és Sipos-Tompa Leventétől, az MFB elnök-vezérigazgatójától vették át hétfőn – áll a közleményben.

A Junior Prima Díj idei győztesei:

A Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját; az elismerést azok a fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez. A díjazottak kiválasztásáról az egyetemektől, kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján szakmai zsűri döntött. A bank közleményében hozzátette azt is, hogy 2-2 millió forinttal támogatják a díjazottakat.

Egy hónappal ezelőtt az Index munkatársa, Holló Bettina is Junior Prima díjat kapott ismeretterjesztés és média kategóriában.

Rovatok