Index Vakbarát Hírportál

Tömeges elbocsátásra készül a Spotify

2023. december 5., kedd 13:01

Egy olyan negatív hullámot lovagolt meg a svéd zenei streamingszolgáltató, melyen rengetegen felháborodtak, és sokan nem értik, mi történik.

A Spotify közölte, hogy a költségek csökkentése és a működés racionalizálása érdekében a személyzet nagyjából 17 százalékát fogja leépíteni, ami több mint 1500 embert érint. A zenei streamingvállalat a lassuló gazdaság és a növekvő tőkeköltségek közepette hozta meg ezt a döntést – írja a techloy.com

A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek az összes Spotify-alkalmazott előtt tette a bejelentést, és így ez a vállalattól való harmadik nagy elbocsátási hullámot jelenti a 2023-as évben.

Januárban történt a létszámleépítés első fordulója, amely mintegy 600 alkalmazott felmondását eredményezte. Ezt követően júniusban újabb elbocsátási körre került sor, amely további mintegy 200 munkatárs elbocsátását eredményezte.

Az elbocsátás híre kétségtelenül sok érintett alkalmazottat megdöbbentett, mivel szöges ellentétben áll a 2023 októberében bejelentett pozitív harmadik negyedéves eredménnyel.

Rovatok