Index Vakbarát Hírportál

Távozik a vállalattól az Apple géniusza

2023. december 9., szombat 14:28

Bennfentesek szerint az Apple Inc. érintőképernyő-technológiát, egészségügyi érzékelőket, valamint a Face ID felületét felügyelő vezetője elhagyja a vállalatot.

Steve Hotelling, az Apple alelnöke nyugdíjba vonul, bár ezt hivatalosan még nem jelentette be a vállalat. Hotelling dolgozott az iPhone, az iPad és az Apple Watch, valamint a hamarosan megjelenő Vision Pro headsetnél alkalmazott technológiákon is.

A vezető nevét több száz szabadalom esetén emelték ki; ő az iPhone és az iPad többérintéses képernyője, valamint a Touch ID egyik feltalálója is.

Steve-nél senki sem volt zseniálisabb

– fogalmazott a Bloombergnek a vállalat egyik régi munkatársa. Mások szerint Hotelling volt az Apple „innovációs motorja”, aki rendkívüli erőfeszítéseket tett a vállalat és a termékek sikeres működéséért.

Mi lesz a folytatással?

A távozás kulcsfontosságú időpontban történik, ugyanis az Apple nemrég szállította le az első 3 nanométeres Mac processzorokat, ami kritikus mérföldkő a vállalat történetében.

A hardvertechnológiai csoport emellett egy noninvazív vércukorszint-érzékelő szerkezet megalkotására irányuló projektet is irányít, más jövőbeli projektek – például a mobilmodem, az új, vezeték nélküli chipek és az Apple első microLED-kijelzői – azonban akadályokba ütköztek.

Rovatok