Index Vakbarát Hírportál

Nyolc év után bezárja kapuit a sikeres magyar startupcég

2023. december 19., kedd 08:08

A Junior programozó képzéseket indító Green Fox Academy közösségi oldalán közölte, hogy nyolc év után végleg bezárja kapuit és nem indít több képzést. Döntésüket a munkaerőpiaci helyzet változásaival magyarázták.

A Green Fox Academy több ezer embernek segített IT-karrierje kiépítésében, azonban a gazdasági nehézségek miatt nem tudja folytatni működését.

Az elmúlt 1 év nagyon sok változást hozott nemcsak IT területen, de az egész világon, így a mi életünkben is. A háború következményei, a magas infláció és egyéb gazdasági nehézségek folyamatos kihívás elé állítottak minket. Ezek a romló gazdasági körülmények a munkaerőpiacot is befékezték, ami komoly hatással volt az üzleti modellünkre. Próbáltunk az utolsó pillanatig alkalmazkodni, a tulajdonosoknak végül mégis meg kellett hozniuk a legnehezebb döntést: a Green Fox bezár

– írták. Hozzátették, a folyamatban lévő képzéseket még végigviszik, azonban újakat már nem indítanak. 

A Green Fox közleményében úgy fogalmazott, hogy az IT továbbra is egy jövőbiztos szektor, ami számos pozícióban, területen kínál lehetőséget a munkavállalóknak.

A Green Fox kedvező béreket ígért rövid idő alatt

Mint írtuk, a Green Fox elsősorban a kedvező bérekkel csábította az embereket az IT-szektor felé. A különböző programozóképzők kurzusaira tavaly többszörös volt a túljelentkezés, a Green Fox a jelentkezők és a felvett hallgatók számát tekintve rekordnak számító negyedévet zárt 2022 tavaszán.

cég adatai szerint tavaly a partnercégeiknél átlagosan bruttó 570 000 Ft kezdő fizetésért tudtak elhelyezkedni a frissen végzett junior programozók, és átlagbérük már 3 év után meghaladja a bruttó 1 millió forintos küszöböt.

A felmérések szerint ráadásul a legtöbb cég rugalmas lehetőségeket kínál az IT területen dolgozóknak, úgymint a távmunka, részidős foglalkoztatás és a home office. Ezentúl a szaktudással könnyen el lehet helyezkedni nemzetközi környezetben is, akár anélkül, hogy külföldre kellene költözni hozzá.

Rovatok