Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan búcsút kell intenünk a Google egyik népszerű szolgáltatásának

2023. december 21., csütörtök 10:35

Megszűnik a Google Play Filmek és TV, az egyes platformok esetében azonban eltér, hogy hol lehet majd megtalálni a tartalmakat a jövőben.

Újabb szolgáltatásának vet véget a Google: a Google Play Filmek és TV (Google Play Movies & TV) kivezetése már tart egy ideje, azonban hamarosan véglegesen eltűnik minden eszközről.

Az iOS- és Android-felhasználókat már korábban átvezették a Google TV appba, ahogyan a legtöbb okostévés rendszerről is törölték az alkalmazást. Az Android TV-ről ősz közepén távolították el – írta meg a hvg.

emellett Megszűnik a Google Play Filmek és TV, az egyes platformok esetében azonban eltér az, hogy hol lehet majd megtalálni a tartalmakat a jövőben.

Egy új támogatási oldal – amelyre a 9to5Google figyelt fel – további részleteket árul el az átállásról, amely januárban történik meg végérvényesen, mindenhol.

Amennyiben okostévén vagy Android TV-alapú eszközön szeretnénk tartalmakat megnézni, 2024. január 17-től a „Shop” fül alatt tehetjük meg. Itt lesznek megtalálhatók a már megvett, illetve a kölcsönözhető tartalmak is.

A szolgáltatói Android TV-s beltéri egységek esetében a YouTube-alkalmazásba költöznek a tartalmak, míg asztali számítógépen, böngészőből is a YouTube-ot kell felkeresni, egészen pontosan a youtube.com/movies oldalt.

A Google szeptemberben jelentette be, hogy megszünteti egy másik szolgáltatását, a Podcastsot is.

Rovatok