Index Vakbarát Hírportál

Rossz hírünk lehet, ha Sony tévéje van otthon

2023. december 21., csütörtök 18:22

Tovább folytatja az elavultnak tekintett eszközök támogatásának megszüntetését a Netflix. A sor ezúttal a Sony 2011 és 2013 között kiadott tévéin és Blu-Ray-lejátszóin volt, ezeken a készülékeken 2024 februárjától már nem lesz elérhető a streamingalkalmazás.

A Samsung bizonyos készülékei és a Sony által gyártott PlayStation Vita után a japán márka tévékészülékeinek és Blu-Ray-lejátszóinak sem kegyelmez a Netflix – a 2011 és 2013 között gyártott okostévéken elérhetetlenné teszik alkalmazást. Ez azt jelenti, hogy 2024 februárjától a felhasználók már nem fogják tudni a streamingszolgáltató kínálatát böngészni – legalábbis közvetlenül a tévéről.

A döntés hátterében a növekvő hardveres igények állnak, amiknek az említett időintervallumban gyártott tévék nem felelnek meg, Ez azonban nem jelenti azt, hogy azonnal új tévét kell vásárolnia.

A legegyszerűbb módja annak, hogy továbbra is Netflixezhessen tévéjén az, ha beszerez egy úgynevezett tévéokosítót.

Ezt közvetlenül a készülékhez lehet kapcsolni, de számítógépét/laptopját is összekötheti a tévével. Azt, hogy a Sony a jövőben milyen készülékek támogatását készül még megszüntetni, egyelőre nem tudni.

Rovatok