Index Vakbarát Hírportál

A Teslákkal történik a legtöbb közlekedési baleset Amerikában

2023. december 26., kedd 08:07

Az Egyesült Államokban a közlekedési balesetet szenvedő autómárkák első helyén a Tesla áll, a BMW-t vezető sofőrök okozzák a legtöbb balesetet ittas vezetés miatt – derült ki egy szolgáltató adataiból.

Több millió, 2022 novembere és 2023 novembere között rögzített biztosítási ügy adatainak feldolgozásával a Lending Tree nevű szolgáltató arra jutott, hogy a Teslák kerülnek legtöbbször közlekedési balesetekbe: 1000 sofőrre 23,54 baleset jut. Utánuk következik a RAM, 22,76 balesettel, a harmadik helyen pedig a subarusok állnak 20,9 balesettel.

A spektrum másik végén a Pontiac, a Mercury és a Saturn áll, de ezek már nem élő márkák. A jelenleg is gyártottak közül a Chryslerek, a Cadillacek és a Lincolnok (11,69) baleseteznek a legkevesebbet.

Az alkohol vagy drog által befolyásolt vezetés kategóriájában a BMW-sek magasan vertek mindenki mást. 

Ezer sofőrre 3,13 eset jutott, ez majdnem kétszerese a második helyen álló RAM-sofőrök esetszámának. A Subaru ezen a téren is a top3-ban van, tehát ha Amerikában közlekedünk, Teslák, RAM-ek és Subaruk közelében érdemes a legrosszabbra számítani – írja a Totalcar

Rovatok