Index Vakbarát Hírportál

Digitális detoxra küldi a tiniket az Instagram új fejlesztése

2024. január 23., kedd 18:31

Újabb fejlesztéseket vezet be az Instagram, melyeknek célja a fiatalkorú felhasználók mentális jóllétének javítása – így amennyiben a jövőben egy tini este tíz után próbálja meg megnyitni az alkalmazást, egy olyan felület fogja fogadni, mely arra figyelmezteti a fiatalkorút, hogy ebben az időszakban már jobb ötlet lenne az alvást választani.

Az Instagram tájékoztatása szerint egyeseknél már most elérhető a későbbiekben hullámokban érkező funkció, melynek célja a fiatalkorúak mentális egészségének és digitális jóllétének javítása.

Azoknál a 18 évnél fiatalabb felhasználóknál, akiknél már aktiválódott a funkció, este tíz után az Instagram megnyitásakor egy teljesen fekete képernyő fogja felhívni a figyelmet arra, hogy már későre jár, így fontolják meg az Instagram bezárását éjszakára. A teljes képernyős értesítés persze kinyomható, ezek után minden korlátozás nélkül használható lesz az app,

magát a figyelmeztetéseket azonban nem lehet majd leállítani, azok este tíz után minden alkalommal meg fognak jelenni.

Mindemellett a Facebook és az Instagram is bejelentette, hogy megkezdik a tizenévesek számára potenciálisan káros tartalmak aktívabb blokkolását, elrejtenék előlük például az önbántalmazós, a grafikus erőszakot ábrázoló, továbbá az étkezési zavaros tartalmakat.

Rovatok