Index Vakbarát Hírportál

Bivalyerős lehet a Samsung következő saját fejlesztésű chipje

2024. január 23., kedd 13:52

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Samsung idén sem hagy fel a chipfejlesztéssel: magabiztosan készül az Exynos 2500, ami a jövő évi Galaxy S25 és Galaxy S25+ lelke lehet.

Épphogy túl vagyunk az idei Galaxy S24-es telefonok hivatalos leleplezésén, a pletykák máris a jövő évi készülékekről szólnak – pontosabban a vélhetően azokba kerülő chipekről.

Egy X-felhasználó a napokban újabb részleteket osztott meg a lapkáról, aminek köszönhetően kiderült, hogy az Exynos 2500 egy 3,2 – 3,3 gigahertzes ARM Cortex X5 teljesítménymaggal érkezik majd, ami mellé öt darab Cortex-A730-as, illetve négy darab Cortex-A520-as egység kerül majd, míg a grafikus feladatokért egy Xclipse 950-es GPU felel majd.

Az igazi előrelépést azonban az jelenti majd, hogy a jelenlegi négy helyett a következő már három nanométeres technológiát fog használni. 

Azt, hogy a lapka végül milyen készülékekben fog kikötni, egyelőre csak sejteni lehet – amennyiben beválik a Samsung idei stratégiája, így szinte biztosra vehetjük, hogy a Galaxy S25-ös mobilokban fog debütálni; de az is megeshet, hogy valamelyik Galaxy Tab kapja majd meg elsőként a chipet.

Rovatok