Index Vakbarát Hírportál

Már idén bemutatja saját mesterséges intelligenciáját az Apple

2024. február 4., vasárnap 16:41

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amik szerint az Apple az eddigi legnagyobb iOS-frissítés bemutatására készül, Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója ugyanis egy negyedéves értékelőn kvázi megerősítette, hogy még idén leleplezik mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéseiket.

Az Apple a 2024-es Worldwide Developer Conference keretein belül fogja leleplezni a következő iOS-t, ami az egyik legmegbízhatóbb Apple-szakértő, Mark Gurman szerint egy rendkívül nagy frissítésnek ígérkezik.

Információi szerint az Apple a története egyik – ha nem a legnagyobb – szoftverfrissítésének tekinti a következő iOS-t, ami az eddigi pletykák szerint jelentős mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéseket tartalmaz majd, emellett azonban sok más újdonsággal is készül az Apple.

Ahogy arról az Index is beszámolt, az iOS 18-cal befuthat az új generációs Siri, illetvei MI-integrációt kaphat az Üzenetek app, az Apple Music, a Pages, a Keynote, a Numbers és az Xcode is.

Azt, hogy az MI-alapú ráncfelvarrás úton van, maga Tim Cook erősítette meg a napokban, az Apple negyedéves összesítő értékezletén. A vezérigazgató úgy fogalmazott, rendkívül izgatott amiatt, hogy még idén megmutathassák a felhasználóknak, hogy milyen áttöréseket értek el ezen a területen – írja a 9to5Mac

A 2024-es WWDC-t a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is június elején rendezi meg az Apple.

Rovatok