Index Vakbarát Hírportál

Még idén érkezhet a Nintendo legsikeresebb játékkonzoljának új modellje

2024. február 7., szerda 09:39

A Nintendo kedden a korábbi 15 millióról 15,5 millióra javította a Switch játékkonzol eladásával kapcsolatos előrejelzését a március végén záródó pénzügyi évre.

Rekordot döntött a Nintendo nettó nyeresége, miután a japán játékgyártó 408 milliárd jen (979,2 milliárd forint) profitot termelt az idei pénzügyi év első kilenc hónapjában.

A vállalat az áprilistól decemberig tartó időszak alatt 13,74 millió Switch konzolt adott el, ami viszont 8 százalékos csökkenést jelen az előző év azonos időszakához képest.

A 2017-ben piacra dobott Switchből – ami hibrid eszközként játékkonzolként és hordozható multimédiás kütyüként is funkcionál – már több mint 132 milliót adtak el világszerte.

Ezzel a Switch a Nintendo legsikeresebb, a világon pedig a harmadik legtöbbet eladott kézi konzolja lett.

Nyolcéves pályafutása után egyre nagyobbak a várakozások arra, hogy a Nintendo idén megújítja a konzolt. A rekordnyereség és a várakozások miatt azonban a vállalat jelenleg optimista a konzol eladásával kapcsolatban, melynek életciklusa tovább nőtt az eszközre folyamatosan kiadott játékok sikere által.

A Switch marad, és hamarosan új modell is érkezhet

„Szeretnénk fenntartani a Switch-üzletág lendületét” – mondta Furukava Suntaró, a Nintendo elnöke a cég egyik eredménybeszámolóján.

Egy ideig még biztosan lesznek új Switch-játékok, figyelembe véve a jelenlegi modell hatalmas felhasználói bázisát

– jelentette ki Serkan Toto, a Kantan Games játékipari tanácsadó cég alapítója, aki arra számít, hogy a Nintendo még idén piacra dob egy új Switch konzolt 400 dollár (144 ezer forint) körüli áron.

A Nintendo Switch sikerét látva egyébként már több játékgyártó – a Valve, az Asus, később pedig a Lenovo – is készített saját hibrid eszközt. Legutóbb az MSI rukkolt elő egy kézi konzollal, melyről ebben a cikkünkben írtunk.

Borítókép: Mateusz Slodkowski / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Rovatok