Index Vakbarát Hírportál

Megjelentek a videókat megszakító reklámok a TikTokon is

2024. február 19., hétfő 14:32

Már nem csak a videók között, hanem azok lejátszása alatt is találkozhatunk hirdetésekkel a TikTok felületén is. Még nem világos, hogy a vállalat csak teszteli-e a lehetőséget, vagy rendszeresen találkozhatunk majd velük. Felmerülhet fizetős csomag bevezetésének lehetősége is a TikTok részéről.

A TikTok a YouTube trónfosztására készülhet: az utóbbi hetekben a klasszikus vízszintes videóformátumot népszerűsíti a tartalomgyártók körében, de – a 24.hu egyik olvasója szerint – már Magyarországon is megjelentek azok a reklámok, amik nem egy-egy videó között bukkannak fel, hanem „konkrétan az éppen megtekintett tartalmak közben, megszakítva azokat”.

A 24.hu figyelmét az egyik olvasójuk hívta fel az eddig a YouTube mellett a Facebookról is ismerős jelenségre, aki hozzátette, hogy a hirdetés pár másodperc után elnyomható, hasonlóan az alkalmazás megnyitásakor felugró fizetett tartalmakhoz, amelyek esetében is dönthetünk úgy, hogy nem kívánjuk végignézni őket.

Az, hogy valóban elkezdődött-e a formátum bevezetése, vagy a közösségi alkalmazás mögött álló vállalat csak teszteli-e az új lehetőséget, még nem világos, de könnyen lehet, hogy hamarosan nem csak a videók között, hanem közben is rendszeresen találkozhatnak majd hirdetésekkel a TikTok-felhasználók.

Emellett a hírportál azt sem tartja kizártnak, hogy a YouTube, az X (egykori Twitter), a Facebook és az Instagram mintájára a TikTok is fizetős csomag bevezetését tervezi, amivel lehetőséget ad a hirdetések elkerülésére a Neked- (For You) felületet pörgetve, illetve a különböző tartalmak megtekintése közben.

Rovatok