Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták a világ első átlátszó kijelzővel szerelt laptopját

2024. február 28., szerda 18:19

A 2024-es MWC-n a Honor és a Xiaomi mellett a Lenovo sem restellt újdonságokkal előállni – itt mutatták be például a világ első átlátszó kijelzővel szerelt laptopját. Arra, hogy ennek mi haszna lesz, egyelőre még nem jöttünk rá, az azonban biztos, hogy egy nagyon menő készülékről van szó.

A legnagyobb gyártókhoz hasonlóan a Lenovo is bemutatót tartott a barcelonai MWC-n, amelynek középpontjában új AI-eszközök, szoftverek és infrastrukturális megoldások álltak, ezek mellett azonban bemutattak két olyan proof-of-concept eszközt is, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát.

A Lenovo legújabb POC-terméke, a Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept a gyártó szerint forradalmasítja az interakció és az alkotás élményét. A készülék egyediségét egy 17,3 hüvelykes, szegély nélküli Micro-LED kijelző adja, ami kikapcsolt állapotban teljesen átlátszó – a látszólag lebegő talpazatával a laptop ráadásul egy letisztult high-tech készülék benyomását kelti, ezzel is fokozva a felhasználói élményt.

A laptop zsenialitása azonban A virtuális és a valós elemek integrációjában rejlik.

A mesterséges intelligencia által generált tartalom (AIGC) ereje révén az átlátszó képernyő új utakat nyit az együttműködésben és hatékonyságban, mivel lehetővé teszi a fizikai tárgyakkal való interakciót és a digitális információk átfedését, hogy egyedi, felhasználó által generált tartalmakat hozzon létre. A felhasználók mindezek mellett egy támogatott tollal könnyedén rajztáblává is alakíthatják az eszközt, új szintre emelve ezzel a kreativitást és a hatékonyságot.

Azt, hogy a készülék mikor kerül a boltok polcaira – vagy hogy egyáltalán belekezd-e a Lenovo a tömeggyártásába –, egyelőre nem tudni, azonban az átlátszókijelző-technológiát mindenképp érdekes viszontlátni a tévék után a laptopokban is.

Rovatok