Index Vakbarát Hírportál

A Terminátorból lépett elő Tajvan új drónelhárító fegyvere

2024. március 3., vasárnap 20:28

A tajvani hadsereg most hivatalosan is hadrendbe állította a SKYNET ADS nevű új drónellenes fegyvert.

A tajvani fegyveres erők arról számoltak be, hogy egy új, nagy teljesítményű, drónok elleni fegyvert helyeznek szolgálatba. A SKYNET ADS egy duplacsövűnek tűnő fegyver, amelyet a tajvani DronesVision cég fejlesztett ki − írta meg az Interesting Engineering

A futurisztikus lőfegyver formája olyan sci-fi filmekben látható eszközökre emlékeztet, mint a Terminátor, és ergonomikus kialakítású, hogy a gyalogság és a biztonsági őrök számára is könnyen kezelhető legyen. A SKYNET ADS hatékonyan képes blokkolni az ellenséges drónok videóátvitelét és GPS-jelét, sőt arra is kényszeríteni tudja őket, hogy visszaforduljanak, vagy a hatótávolságán belül a földre szálljanak. 

Egy jelentés szerint a rendszereket könnyű fegyverekkel egyidejűleg kell használni. A Liberty Times beszámolója szerint tervezik továbbá egy látóhatáron lévő UAV elleni elhárítórendszer integrálását aktív figyelmeztető, passzív észlelési és interferenciafunkciókkal.

Tajvan-szerte több mint 40 katonai bázis kap drónvédelmi fejlesztéseket 4,6 milliárd dollár értékben.

Tajvan új drónelhárító fegyvere

A jelentés szerint a hadsereg továbbra is közös hírszerzési, megfigyelési és felderítési (ISR) eszközöket használ a Tajvan körüli kínai katonai tevékenységek szoros megfigyelésére és korai figyelmeztetőképességek biztosítására. Peking kibertámadásai ellen Tajvan megerősíti parancsnoki és ellenőrzési ellenálló képességeit is.

A tajvani Honvédelmi Minisztérium kijelentette, hogy a drónok elleni rendszerek telepítése kiemelt prioritás a szürkezónás hadviselési fenyegetésekkel szemben.

Rovatok