Index Vakbarát Hírportál

Tovább épül minden idők legfuturisztikusabb városa, a The Line

2024. március 4., hétfő 13:12

Másfél éve már, hogy elkezdődött minden idők egyik legambiciózusabb projektjének, a Magyarország akár teljes lakosságát befogadni képes The Line-nak a felépítése. A projektről sokan azt hitték, csak egy jól kigondolt vicc lesz, a munkálatok előrehaladtával azonban napról napra valóságosabbá válik.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, talán egy olyan ambiciózus projekt sem született még ezen a bolygón, mint Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg elképzelése, az Egyiptommal és Jordániával is határos Neom létrehozása.

A megapolisz három régióból, Trojenából, Oxagonból és a magyarországi lakosság szinte teljes egészét befogadni képes The Line-ból, azaz A Vonalból áll majd, melyek együttesen egy teljesen új sztenderdet nyitnának azzal kapcsolatban, hogyan is lehet a természettel és a technológiával összhangban élni.

A három város közül a legnagyobb médiavisszhangot a The Line kapta, a 170 kilométer hosszú, de mindössze 200 méter széles és 500 méter magas megapoliszt, amely két, egymással párhuzamos „falból” áll majd, amelyek között életre kel a természet, a sivatag közepén ugyanis meglehetősen nehéz elképzelni.

Arról, hogy hogyan is néz ki – és ami még fontosabb, hogyan működik – az építmény, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben, alább pedig azt veheti szemügyre, jelenleg hogyan állnak a megapolisz építkezési munkálatai. A projekt előreláthatólag négy év múlva, 2028-ban ér el arra a pontra, amikor az első lakosok beköltözhetnek a The Line-ba.

Rovatok