Index Vakbarát Hírportál

Népszerű változtatás jöhet a Metánál: kikapcsolhatóvá válhatnak a politikáról szóló bejegyzések

2024. március 27., szerda 16:55

A Meta hamarosan bevezet egy új funkciót több platformjukon, amely lehetővé tenné a felhasználók számára apolitikával kapcsolatos tartalmak mennyiségének korlátozását. A funkció néhány országban már elérhető, azonban még bizonytalan, hogy világszerte mindenhol bevezetik-e.

Ha elege van felhasználóként a különböző politikai vitákból, akkor hamarosan elrejtheti az ilyen jellegű tartalmakat, legalábbis az Instagramon és az ahhoz kapcsolódó Thread nevű alkalmazáson – árulta el a Meta egy képviselője a The Verge hírportálnak a ComputerBild szerint. 

Mint írták, számtalan személy próbálja a közösségi oldalakat politikai véleménye terjesztésére használni. A posztokat alatt pedig gyakran a kommentelők tömkelegének olyan vitája bontakozik ki, amit nem mindenki akar követni. 

Emiatt a Meta bejelentett egy új funkciót, amellyel képesek lesznek a felhasználók olyan politikai posztokat elrejteni, amelyet nem egy általuk követett felhasználó posztolt.

Az Instagram és Threads alkalmazás legújabb frissítését követően a felhasználók beállíthatják, hogy milyen javasolt tartalmat akarnak látni, és bekapcsolhatják a politikai tartalmak elrejtését.

A computerbild szerint a Meta egyébként a későbbiekben a Facebookon is bevezetheti ezt a funkciót. 

A vállalat a Verge-nek erről egyelőre nem beszélt, azt viszont megerősítették, hogy az Instagramon már elkezdték az új funkció bevezetését. Azonban egyelőre nem tudni, hogy ez világszerte elérhető lesz -e, vagy csak bizonyos régiókban.

Rovatok