Index Vakbarát Hírportál

Fizetőssé válhat a Spotify egyik népszerű funkciója

2024. május 3., péntek 17:24

Jó esély van rá, hogy hamarosan csak a Premium tagsággal rendelkező előfizetők érhetik majd el a zeneszámok dalszövegeit a Spotify streamingplatformon.

A Spotify reagált azokra a Redditen terjedő híresztelésekre, miszerint a zenestreamelő platform fizetőssé teszi a zeneszámok dalszövegeihez való hozzáférést. A TechCrunchnak adott diplomatikus nyilatkozatában a Spotify annyit közölt, hogy funkciói „idővel, piacról piacra és eszközről eszközre változhatnak”.

A TechCrunch szerint ez a válasz arra utal, hogy a dalszöveg-szolgáltatás előfizetéshez kötése több egyszerű kísérletnél, ugyanakkor ennek bevezetése még nem tart abban a fázisban, hogy a a Spotify készen álljon egy hivatalos bejelentésre.

Először tavaly ősszel tapasztalták egyes felhasználók, hogy a dalszövegek megjelenítéséhez Spotify Premium előfizetésre volt szükség. Az ingyenes fiókot használók, akik megpróbálták elérni a funkciót, a következő szöveggel találkoztak: „Enjoy lyrics on Spotify Premium” (vagyis „Élvezd a dalszövegeket Spotify Premiummal”).

Akkoriban a Spotify szóvivője azt mondta, hogy egyelőre csak tesztelték a dolgot, és csak néhány piacon vezették be a változtatást.

Rovatok