Index Vakbarát Hírportál

Egyesülhet a Disney+, a Max és a Hulu

2024. május 10., péntek 11:09

Egyesítené erejét három streamingszolgáltató, hogy közösen győzzék le a Netflixet. A cél: még több tartalom még alacsonyabb havi díj mellett.

Egységesített előfizetési csomagot hozhat létre a Disney és a Warner Bros. Discovery, derült ki a CNBC legfrissebb jelentéséből. A lap szerint a két streamingóriás azért dönthet a társulás mellett, hogy közös erővel győzzék le a Netflixet.

Pontos részleteket még nem ismerni, az azonban egyelőre biztosnak tűnik, hogy az új előfizetéses modell egyaránt kiterjedne a sztenderd és a reklámokkal ellátott verziókrai is.

Az Egyesült Államokban a Disney+-előfizetés havi szinten 14, a Hulu-előfizetés 18, míg a Max-előfizetés 16 dollárba kerül – azok tehát, akik mindhárom szolgáltatást használják, havi szinten közel 50 dollárt költenek streamingre.

A Disney és a Warner terve az, hogy ezt az összeget 40 dollár környékére csökkentsék egy olyan exkluzív előfizetéses csomagot létrehozva, amely mindhárom szolgáltatást magában foglalja.

Nagy változások jönnek a magyar piacon is

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a magyar streamingpiacon is jelentős változások várhatók a következő hetekben.

A korábban HBO Max néven ismert platform például májusban véglegesen átalakul egyszerűen csak Maxszá, amivel egy időben emelkedni fog a szolgáltatás havi díja is.

Ezenfelül pedig a Netflixet követve idén nyáron a Disney is véget vet a jelszómegosztásnak, egy fiókot csak egy háztartásban élők használhatnak.

Rovatok