Index Vakbarát Hírportál

Egy korszak véget ért: ikonikus készüléket kukázott az Apple

2024. május 11., szombat 08:27

Magyarországi idő szerint kedd délután mutatkoztak be az új iPad Prók és iPad Airek, a friss készülékeken felül is módosult azonban az Apple táblagéppalettája – a 10,9 hüvelykes, belépő szintű iPad olcsóbb lett, míg a 10,2 hüvelykes iPad kikerült a forgalmazott készülékek közül.

Frissítette iPad-kínálatát az Apple. Ahogy arról az Index is beszámolt, a vállalat teljesen újratervezett 11 és 13 hüvelykes iPad Prókat, valamint új, 11 és ezúttal már 13 hüvelykes méretben is kapható iPad Aireket leplezett le.

Az új készülékek érkezésével az Apple természetesen beszüntette az előző generációk forgalmazását, emellett azonban más változások is történtek a kínálatban. A 10,9 hüvelykes, belépőszintű iPad például olcsóbban, már 179 ezer forinttól beszerezhető, míg a kedvezőbb árú 10,2 hüvelykes iPad

teljesen eltűnt a kínálatból.

A készülék hiánya önmagában nem nagy hír, az azonban már sokkal érdekesebb, hogy a 10,2 hüvelykes iPad beszüntetésével egy időben kikerült az Apple kínálatából az utolsó Home gombbal szerelt iPad is – ezzel pedig egy korszak zárult le.

Az első iPadet még 2010-ben leplezte az Apple, míg az első Home gomb nélküli készüléket – a 11 és 12,9 hüvelykes iPad Prókat – 2018 őszén mutatták be. Azóta folyamatosan jelen volt legalább egy olyan készülék a portfólióban, ami Home gombbal rendelkezett, ez a hagyomány azonban most megszakadt.

A frissen bemutatott készülékekről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Rovatok