Index Vakbarát Hírportál

Saját podcastműsort indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

2024. június 28., péntek 12:55

Önálló podcastműsora lesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), aminek részleteit egy közleményben ismertették.

Heti rendszerességgel jelentkező podcastsorozatot indít az NMHH kommunikációs osztálya, hogy hiteles, jól érthető információval támogassa a hallgatókat a tudatos döntésekben – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

A podcast első részeiben Rab Árpád, a hatóság innovációs laborjának vezetője állandó szakértőként vezeti körbe a hallgatókat a mesterséges intelligencia világában. Az első adás a technológiában rejlő lehetőségeket és annak korlátait járja körbe Tilesch György globálisinnováció- és mesterségesintelligencia-szakértő, a Mesterség és intelligencia című könyv társszerzője közreműködésével – tették hozzá.

Mielőtt útnak indulunk, megnyitjuk a térképalkalmazást, menet közben a kedvenc zeneszámainkból összeállított, személyre szabott műsorlistát hallgatjuk, online vásárláskor pedig néhány kattintással megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet, miközben bele sem gondolunk, hogy a döntésünket egy mesterséges intelligencia ajánlása alapján hoztuk meg

– fogalmaztak.

A mesterséges intelligencia szabályozása mind a médiatermékek és üzleti modelljeik jövőbeli megértése, mind a közösségi média szabályozása szempontjából különösen fontos terület az NMHH számára – hangsúlyozták. A sorozatban az alapfogalmak tisztázásán túl szó lesz az MI felhasználásáról az egészségügy, az oktatás, a médiatudatosság, a munka és a művészet területén.  

Az első epizód már meghallgatható a közösségimédia- és streamingfelületeken: az NMHH Podcast megtalálható a Spotify és a YouTube felületén, valamint a hatóság saját web-, illetve Facebook-oldalán – áll a közleményben.

Rovatok