Index Vakbarát Hírportál

Személyre szabott AI avatargenerátort fejleszt a WhatsApp

2024. július 4., csütörtök 19:47

A felhasználók a Meta legújabb mesterséges intelligencia funkciójával bármilyen környezetbe képzelhetik magukat az erdőtől a világűrig.

Úgy tűnik, hogy a Whatsapp egy új generatív AI funkción dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabott avatarokat készítsenek magukról, amelyeket bármilyen elképzelt környezetben használhatnak – írja a The Verge

A fejlesztés alatt álló funkció – amelyet a  WABetaInfo  portál szúrt ki az új WhatsApp Beta for Android 2.24.14.7-ben – a jelek szerint a felhasználó által megadott képek, szöveges kérések és a Meta AI Llama modelljének kombinációját használja majd a képek létrehozásához.

A példák meglehetősen tipikusnak tűnnek az AI-generátorok által előállítottakra, különösen, ha valaki használt már olyan alkalmazásokat, mint a Lensa AI vagy a Snapchat „Dreams” szelfi funkciója.

A WABetaInfo által megosztott képernyőfotó szerint a felhasználók „bármilyen környezetbe képzelhetik magukat az erdőtől a világűrig”. 

A személyre szabott avatar létrehozásához a WhatsApp-felhasználóknak „egyszer le kell fényképezniük magukat”, majd a Meta AI-t képesek lesznek arra használni, hogy bármilyen környezetben a felhasználó képmása szerinti képeket tudjanak készíteni. 

A funkció a hírek szerint opcionális lesz, és a felhasználóknak manuálisan engedélyezniük kell majd a WhatsApp beállításaiban, mielőtt használni tudnák.

A WABetaInfo szerint a referencia képek bármikor törölhetők a Meta AI beállításain keresztül.

Arról nincs információ, hogy az új Imagine AI szelfi funkció mikor lesz általánosan elérhető. A WhatsApp még mindig a Meta AI chatbot támogatását terjeszti, az általánosabb, valós idejű AI képgenerálás mellett az amerikai felhasználók számára, így eltarthat egy ideig, amíg az új AI avatar funkció elindul. 

Rovatok