Index Vakbarát Hírportál

Valami nem stimmel a Facebookkal, sorra tiltja le a felhasználókat

2024. július 10., szerda 18:53

Több felhasználói fiókot is indokolatlanul felfüggesztett szerdán a Facebook. Egyelőre nem tudni, hogy az átmeneti tiltásokat mi okozza. Az Index egyik olvasójának egy fotóval kellett igazolnia a személyazonosságát.

A Facebook és a hozzá tartozó Messenger több felhasználó fiókját is indokolatlanul felfüggesztette szerdán. Az értesítés szerint az ideiglenes tiltást egy funkció túl intenzív használta miatt kapták – írja a 24.hu.

A portál szerint a felhasználók egy „ideiglenesen le vagy tiltva” értesítést kaptak, majd meglehetősen problémásan tudták használni az alkalmazásokat. Egyelőre nem tudni, hogy az érintettek pontosan milyen szabályokat szegtek meg, amiért felfüggesztést kaptak. 

Egyes felhasználók azután kaptak tiltást a Metától, hogy rövid időn belül több linket megosztottak a Messengeren. Másoknál azután jelent meg a blokkolós üzenet, hogy párszor megnézték a Miért láttam ezt a hirdetést? menüpontot.

Az Index egyik olvasója szintén szerda reggel szembesült a felfüggesztéssel. A tiltásról előzetes figyelmeztetést és indoklást sem kapott a Facebooktól. A profil feloldásához egy szelfivel kellett igazolnia a személyazonosságát. 

Ahogy az Index beszámolt róla, a Facebook egyik legnagyobb hibája lépett fel idén márciusban. A Metához kapcsolódó közösségi oldalak – a Facebook, az Instagram és a Threads – órákra leálltak, világszerte kidobták a felhasználókat, és nem is engedték őket újra bejelentkezni. Erről szóló teljes cikkünket itt tudják elolvasni.

Rovatok