Index Vakbarát Hírportál

Bemutatkozott a jövő: itt a Galaxy Ring

2024. július 11., csütörtök 11:04

A januári leleplezés után július 10-én részletesen is bemutatta a Samsung a legújabb innovációját, a vállalat első okosgyűrűjét, ami – ahogyan azt csak várni lehetett – tulajdonképpen egy miniatűr formába zsúfolt egészségügyi asszisztens lesz. A Galaxy Ring figyeli az egészségügyi mutatóinkat, és a Galaxy AI segítségével elemzi is majd azokat, így egy rendkívül hasznos készülék válhat majd belőle – zsenialitását azonban beárnyékolja a tény, hogy Magyarországon egyelőre hivatalosan nem hozzák forgalomba.

Bemutatkozott a Samsung első okosgyűrűje, a Galaxy Ring, ami néhány napon belül a boltok polcaira is felkerül. Az új készülék – ahogy az várható volt – tulajdonképpen ugyanazokra a dolgokra lesz képes, mint egy okosóra, varázsa azonban abban rejlik, hogy mindezt egy sokkal kisebb, sokkal kényelmesebb formatervvel tudja majd valóra váltani. A Galaxy Ring viselés közben semmiben sem különbözik egy hagyományos gyűrűtől – egy mindösszesen 2,3–3,0 gramm súlyú készülékről beszélünk, aminek viselése szinte teljességgel észrevehetetlen.

Az okosgyűrűt folyamatos egészségmegfigyelésre tervezték, különleges, homorú felülete a tartósság mellett pedig egyedi stílust kölcsönöz a készüléknek. A 10ATM vízállóságnak és az 5-ös fokozatú titánborításnak köszönhetően a felhasználók szinte bárhol és bármikor, gond nélkül hordhatják azt, ráadásul szinte folyamatosan, mivel akár hétnapos akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. A felhasználók a három – titánfekete, titánezüst és titánarany – szín közül választva saját stílusukhoz igazíthatják a gyűrűt, a méretválasztó készlet segítségével pedig kiválaszthatják a kilenc különböző méret közül a megfelelőt; a legkisebb méret az 5-ös, míg a legnagyobb a 13-as.

Alváskövetés kényelmesen

A Galaxy Ring által rögzített adatok és információk a Samsung Health alkalmazásba kerülnek, így azokhoz egy egységes felületen, előfizetés nélkül, zökkenőmentesen hozzáférhetünk. A gyűrű a Samsung fejlett alváselemzésével és alvási AI-algoritmussal rendelkezik, amelyek segítenek a gyűrűt viselőknek könnyebben megérteni alvási szokásaikat, valamint jobb mintákat kialakítani. Az Alvási pontszám és a horkoláselemzés mellett az új alvásmérések – mint az alvás közbeni mozgás, a lefekvéstől az elalvásig számított idő, az alvás közbeni pulzus és a légzési ritmus – részletes és pontos elemzést nyújtanak az alvás minőségéről. A Cikluskövetés emellett méri az éjszakai bőrhőmérsékletet, így a női felhasználók még jobban nyomon követhetik menstruációs ciklusukat.

A Galaxy Ring átfogó információkkal ösztönző üzenetekkel támogatja a felhasználókat, hogy kipihenten ébredhessenek, és készen álljanak egy újabb nap kihívásaira. a Galaxy AI pedig részletes egészségügyi beszámolót készít különböző egészségügyi mutatók mérése alapján.

A Galaxy AI által támogatott, új Energiaszint funkcióval a felhasználók még egészségtudatosabban élhetik mindennapjaikat, az aktuális fizikai állapotukra tett javaslatokkal pedig fejlődésükért tehetnek erőfeszítéseket. Az energiaszint értékét a készülék a fizikai és mentális állapot négy jelentős tényezője – az alvás, az aktivitás, az alvási pulzusszám, valamint az alvási pulzusszám-variabilitás – alapján számítja ki. A felhasználók személyre szabott üzeneteket kaphatnak, amelyekkel javíthatnak jóllétükön az egészségüket érintő szinte bármely területen. Mindezt a Wellness tippek teszi lehetővé, amely átfogó adatokon és egyéni érdeklődési körökön alapul.

Középpontban az egészség

A Galaxy Ring szélesebb körben is támogathatja a mindennapi jóllét megfigyelését, így a felhasználók a Pulzusriasztás (Heart Rate Alert) segítségével tájékozódhatnak szívük egészségéről. A funkció azonnali értesítést küld a Samsung Health alkalmazáson keresztül, ha szokatlanul magas vagy alacsony pulzusszámot észlel. A Pulzusszámfigyelő (Live Heart Rate Check) olyan további információkat árul el a szívritmusról, mint a szívdobbanások száma percenként, a kezdési idő vagy az időtartam. A Galaxy Ring segíthet az aktív életmód fenntartásában és a motiváció megőrzésében az Automatikus edzésfelismerés automatikus séta- és futáskövető funkciójával, valamint a Tétlenségi figyelmeztetés (Inactive Alert) napi fitneszemlékeztetőivel. Emellett a felhasználók a Mozdulatokkal egyszerűen készíthetnek fényképet, vagy dupla csippentéssel állíthatják be az ébresztőt Galaxy okostelefonjukon.

Hátrány, hogy a Galaxy Ring (egyelőre) nem lesz elérhető Magyarországon, a hazai bevezetéssel kapcsolatban egyelőre semmit nem árult el a Samsung, mindösszesen abban lehet reménykedni, hogy a második generációs készülék – amennyiben lesz ilyen – már a hazai piacra is befut. Külföldön a Galaxy Ring 400 amerikai dollárért lesz beszerezhető, ára tehát átszámítva 150 ezer forint környékére lőhető be. Az előrendelés július 10-én indult, a szállítást pedig július 24-én kezdik meg a dél-koreaiak.

Rovatok