Index Vakbarát Hírportál

Nagy újítás érkezik a Gmailnél, feladják a leckét a csalóknak

2024. szeptember 29., vasárnap 08:41 | aznap frissítve

A Google egy éve vezette be a hitelesítő kék pipákat az e-mail-szolgáltató rendszerében, a Gmailben. Ezt a funkciót terjesztik ki az okostelefonokon található Android és iOS rendszerek alkalmazásaihoz. A szolgáltatás mintegy két héten belül lesz elérhető a felhasználó számára.

A hitelesítő kék pipa funkciója azt jelzi a felhasználók számára, hogy a kapott e-mail megbízható forrásból származik-e, és nem egy csaló vadászik gyanútlan áldozatokra a világhálón. A pipa a feladó nevének jobb oldalán jelenik meg az e-mailben.

A Google blogbejegyzésben közölte, hogy a kék pipa nemcsak asztali böngészőn keresztül lesz elérhető, hanem Android és iOS rendszerű Gmail-alkalmazásokban is, azonban az Apple Mail és más levelezőalkalmazásokkal nem kompatibilis − írta meg a Neowin techportál. 

A jel a Gmail BIMI (Brand Indicators for Message Identification) nevű funkciójának része. A BIMI azt is lehetővé teszi a bejegyzett védjeggyel rendelkező feladó számára, hogy egy harmadik fél segítségével ellenőrizze márkajelzésüket, mielőtt azt a Gmail avatárként megjelenítené.

A Gmail új típusú BIMI-tanúsítványt is támogat, a közös védjegytanúsítványt, amely azok számára lesz hasznos, akik nem rendelkeznek bejegyzett védjeggyel, de bizonyítani akarják, hogy valóban megbízhatóak. Ez lehetővé teszi, hogy olyanok is használhassák, akik nem rendelkeznek ellenőrzött védjegytanúsítvánnyal.

A kék pipa okostelefonokon való megjelenítése mintegy két héten belül lesz elérhető azon felhasználók számára, akik rendelkeznek Google-fiókkal. Play Áruházban vagy App Store-ban érdemes frissíteni az alkalmazást, hogy az új funkció megjelenjen.

Rovatok