Index Vakbarát Hírportál

Elege lett a Microsoftnak, leállhat a Teams a régi rendszereken

2024. szeptember 30., hétfő 12:49

Nem vár tovább a világ legnagyobb számítástechnikai cége, a Microsoft szankciókat vet ki azokra a felhasználókra, akik nem hajlandók frissíteni az operációs rendszert. Az egyik legtöbbet használt programot, a Teamst teszik elérhetetlenné azok számára, akik még mindig kiikszelik a frissítési figyelmeztetéseket.

Nem lehet tovább halasztani a Windows operációs rendszerek frissítését akkor, ha valaki továbbra is használni szeretné a Microsoft Teams alkalmazást, ugyanis a számítástechnikai cég ultimátumot adott: frissíts, vagy nem használhatod a beszélgetőprogramot.

A Windows Latest értesülései szerint azok a felhasználók, akik még mindig a Windows 11 21H2 verziót használják, azoknak muszáj lesz szintet lépniük, és frissíteniük a 22H2-re. A régebbi kiadást a Microsoft már amúgy sem támogatja, azonban nem várnak tovább a vásárlókra.

Aki 2025. január 15-ig nem frissít a legújabb támogatott verzióra, az nem biztos, hogy használni tudja a Microsoft Teamst, sem munkához, sem az iskolában. Aki a határidőig sem frissít, folyamatos értesítéseket kap majd, amelyek a váltást javasolják. Ha a 21H2-nál is régebbi Windows fut a gépen, akkor a Teams teljesen leáll, ameddig az operációs rendszer nem kerül frissítésre.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak a letöltött Teamsre vonatkozik, a böngészős verziót továbbra is lehet használni.

Azonban nem csak megszorításokra kell számítani, tényleg megéri továbblépni az új operációs rendszerre, ugyanis a Teams akár 50 százalékkal gyorsabb lehet, ha a legújabb Windowst használjuk. Emellett a kezelőfelület is sokkal barátságosabb lett, valamint modernizálták a kinézetet is.

Rovatok