Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlan Zuckerberg mesterséges intelligenciája

2024. október 10., csütörtök 14:15

Mark Zuckerberg és a Meta bejelentette, hogy az év végéig az Egyesült Államok mellett további 21 országban teszik elérhetővé a Meta AI-t – a vállalat saját mesterséges intelligenciáját –, beleértve az Egyesült Királyságot, Brazíliát, valamint több latin-amerikai és ázsiai országot is.

Az október eleji frissítésben olyan országok kaptak hozzáférést a Meta AI-hoz, mint az Egyesült Királyság, Brazília, Bolívia, Guatemala, Paraguay és a Fülöp-szigetek. További országokban, például Algériában, Egyiptomban, Indonéziában, Szaúd-Arábiában és Vietnámban is elérhető lesz a metás mesterséges intelligencia – konkrét dátummal azonban nem szolgált a vállalat; azt viszont megerősítették, hogy ezzel együtt az arab, indonéz, thai és vietnámi nyelvek támogatása is bővül.

A Meta AI a Facebook, Instagram, WhatsApp és Messenger alkalmazásokban használható, valamint a meta.ai weboldalon is elérhető. A tervek szerint a Meta AI év végére már 43 országban és több tucat nyelven lesz hozzáférhető, közel 500 millió aktív felhasználóval. A Meta AI célja, hogy segítséget nyújtson a felhasználóknak kérdéseik megválaszolásában, tartalmakkal összefüggő ötletelésében, valamint inspirációt adjon művészeti projektekhez és egyéb kreatív tevékenységekhez.

A Meta AI különlegessége, hogy az teljes egészében integrálva lesz a Meta-alkalmazásokba, így például a Messengerben egyszerűen csevegés közben kérhet az MI-től egyedileg generált képeket vagy javaslatokat.

A frissítés részeként a Meta AI megjelenik továbbá a Ray-Bannel közösen készített Meta-okosszemüvegeken is az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy hangvezérléssel, kézhasználat nélkül vegyék igénybe a szolgáltatást.

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images)

Rovatok