Index Vakbarát Hírportál

Kétszázezer kilométer: tényleg ennyi egy autó élettartama?

2022. január 14., péntek 05:57

Régen még az örökkévalóságnak tervezték az autókat, szokták mondani. De a maiak szavatossága tényleg olyan rövid? Az autópályán kigyulladó BMW-ké biztosan. Többek közt erről, valamint az autóvásárlás melléfogásairól is szól a mai Totalcar Híradó.

Noha a technika egyre fejlődik, mégis úgy tűnik, az autók várható vagy tervezett élettartama csökken. Míg egyes régi típusok vígan elszaladnak fél-egymillió kilométert, létezhet, hogy ma már kétszázezernél többet nem remélhetünk? Cikkünkben erre keressük a választ: 

És ha már élettartam: sajnos egyes dízelmotoros BMW-k szinte időzített bombaként járják az utakat. Nem egyedi eset, ami az M86-oson történt, percek alatt égett porig egy autó:

Ezzel együtt a BMW köszöni szépen, jól van. Soha nem adtak el annyi autót egy év alatt, mint 2021-ben, ezzel megelőzték a Mercedest is: 

Nemcsak a bajoroknak, hanem a Lamborghininek is szalad a szekér. Igaz, a sportkocsigyártótól is leginkább hobbiterepjárót vesznek az emberek: 

A Grand Theft Auto számítógépes játékban képzelhette magát az a sofőr, aki többször is nekiment az őt üldöző rendőrautónak, így próbált meglépni. Nem sikerült

A használtautó-vásárlás nem könnyű feladat, sokszor az eladó is sáros, de a vevő sem mindig szent. Tapasztalatok egy profi tollából:

(Borítókép: Csikós Zsolt / Totalcar)

Rovatok